OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Dýňová polévka

Netypická polévka se skvělou chutí, uvařená z dýně Hokaido.

Na dýňovou polévku budete potřebovat:

0,6 l studené vody
1 ks dýně Hokaido - cca 1 kg
1 ks větší brambor
4 lžíce másla
1,5 lžíce přáškového hovězího vývaru, kostku masoxu, nebo klasický vývar místo vody
1 ks cibule
3 stroužky česneku

1 l mléka
1 kelímek smetany

sůl
mletý pepř
1/2 muškátového oříšku
polévkové koření
rohlík nebo toastový chléb

sekaná petrželka, pažitka

Oloupeme a na kostky nakrájíme brambor i dýni Hokaido bez jadřince. V případě, že má dýně zdravě vypadající povrch, nemusíte jí loupat, vyberte jen jadřinec. Pokud zahradničíte, můžete si vybraná semínka očistit, usušit a na jaře zasadit.

Ve vyšším hrnci zpěníme na 2 lžících másla na drobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni Hokaido a brambor. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme lžičku soli a opepříme. Vaříme do měka cca 40 minut. Já osobně vařím 15 minut v tlakovém hrnci.

Do uvařené dýně přidáme protlačený česnek, nastrouháme muškátový oříšek a vše do hladka rozmixujeme tyčovým mixerem přímo v hrnci nebo v klasickém mixeru. Přidáme zbytek másla a cca 1 l mléka podle požadované hustoty (polévka by měla být hustší). Promícháme a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.

Dýňová polévka

Dýňová polévka s opraženou houskou

Před podáváním přidáme přímo do talíře s dýňovou polévkou trochu čerstvé smetany a ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Podáváme s opečeným, na kostičky nakrájeným rohlíkem nebo toastem.

Dýňová polévka chutná nejlépe na druhý den, kdy se v polévce rozloží chuť muškátového oříšku.

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.