OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Nepečená roláda II

Máme rádi všichni... jen se po ní zapráší.
 

Nepečená roládaNepečená roláda na pravé straně talíře

Suroviny potřebné na nepečenou roládu:

  • 100 g nastrouhaných ořechů
  • 250 g namletých piškotů
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 100 g rozpuštěné hery
  • 2 celé vejce
  • 6 lžic uvařené silné černé kávy
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • alobal nebo pečící papír na zabalení hotové rolády

Příprava černobílé nepečené rolády:

Nejdříve si nachystáme a odvážíme všechny suroviny. Potom vše smícháme v misce dohromady nastrouhané ořechy, namleté piškoty, moučkový cukr a kakao. K tomu přidáme rozpuštěnou heru, kterou jsme zahřáli na peci v hrnci, celé vajíčka, černou kávu a rum. Rychle vypracujeme těsto. Rozdělíme si je na dva díly, s kterými potom samostatně pracujeme. Na pocukrovaném alobalu nebo pečícím papíře těsto rozválíme, asi na 5 mm silnou placku, kterou potřeme již připraveným hotovým krémem asi 3 - 4 mm vrstvou a pomoci alobalu nebo pečicího papíru ji zavineme v roličku. Hotovou roládu zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru a necháme v chladnu hodně ztuhnout. Krájíme nožem namočeným v horké vodě. Nepečenou roládu uchováváme v chladnu.

Na krém do rolády budeme potřebovat:

  • 200 g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 polévkové lžíce rumu

Postup přípravy krému:

Máslo, moučkový cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme rum. Vyšleháme na hladký krém. Tímto vyrobeným krémem potřeme těsto, které jsme rozváleli na placky. Potom svineme.

 

Najít jiný recept na vaření na internetu - zadejte níže co hledáte!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓

 

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

Hlavní město České republiky

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.