Nepečená roláda II
Máme rádi všichni... jen se po ní zapráší. Nepečenou roládu připravujeme až těsně před svátky nebo oslavami.
Nepečená roláda na pravé straně talíře
Suroviny potřebné na nepečenou roládu:
- 100 g nastrouhaných ořechů
- 250 g namletých piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 100 g rozpuštěné hery
- 50 g másla
- 6 lžic uvařené silné černé kávy
- 4 polévkové lžíce rumu
- alobal nebo pečící papír na zabalení hotové rolády
Příprava černobílé nepečené rolády:
Nejdříve si nachystáme a odvážíme všechny suroviny. Potom vše smícháme v misce dohromady nastrouhané ořechy, namleté piškoty, moučkový cukr a kakao. K tomu přidáme rozpuštěnou heru, kterou jsme zahřáli na peci v hrnci, změklé máslo, černou kávu a rum. Rychle vypracujeme těsto. Rozdělíme si je na dva díly, s kterými potom samostatně pracujeme. Na pocukrovaném pečícím papíře těsto jemně rozválíme, asi na 5 mm silnou placku, kterou potřeme již připraveným hotovým krémem asi 3 - 4 mm vrstvou a pomoci pečicího papíru ji zavineme v roličku. Hotovou roládu zabalíme do pocukrovaného alobalu nebo pečícího papíru a necháme v chladnu hodně ztuhnout. Krájíme nožem namočeným v horké vodě. Nepečenou roládu uchováváme v chladnu.
Na krém do rolády budeme potřebovat:
- 200 g másla
- 150g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
Postup přípravy krému:
Máslo, moučkový cukr a rum vyšleháme elektrickým šlehačem nebo robotem na hladký krém. Tímto krémem potřeme těsto rozválené na placky a svineme.
Přidat komentář
Přehled komentářů