Nepečená roláda II
Máme rádi všichni... jen se po ní zapráší.
Nepečená roláda na pravé straně talíře
Suroviny potřebné na nepečenou roládu:
- 100 g nastrouhaných ořechů
- 250 g namletých piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 100 g rozpuštěné hery
- 50 g másla
- 6 lžic uvařené silné černé kávy
- 4 polévkové lžíce rumu
- alobal nebo pečící papír na zabalení hotové rolády
Příprava černobílé nepečené rolády:
Nejdříve si nachystáme a odvážíme všechny suroviny. Potom vše smícháme v misce dohromady nastrouhané ořechy, namleté piškoty, moučkový cukr a kakao. K tomu přidáme rozpuštěnou heru, kterou jsme zahřáli na peci v hrnci, černou kávu a rum. Rychle vypracujeme těsto. Rozdělíme si je na dva díly, s kterými potom samostatně pracujeme. Na pocukrovaném alobalu nebo pečícím papíře těsto rozválíme, asi na 5 mm silnou placku, kterou potřeme již připraveným hotovým krémem asi 3 - 4 mm vrstvou a pomoci alobalu nebo pečicího papíru ji zavineme v roličku. Hotovou roládu zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru a necháme v chladnu hodně ztuhnout. Krájíme nožem namočeným v horké vodě. Nepečenou roládu uchováváme v chladnu.
Na krém do rolády budeme potřebovat:
- 200 g másla
- 70g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
Postup přípravy krému:
Máslo, moučkový cukr a rum. Vyšleháme na hladký krém. Tímto vyrobeným krémem potřeme těsto, které jsme rozváleli na placky. Potom svineme.