V poslední době se v supermarketech často objevujevují v nabídce filety z candáta. Tuto kvalitní, dravou sladkovodní rybu stojí za to ochutnat. Vyzkoušejte náš recept na candáta.
Filátka z candáta s naříznutou kůží
Příprava candáta na másle je podle tohoto receptu je velmi jednoduchá
filety z candáta opláchneme vodou a osušíme
kůži candáta nařízneme aby se nám fileta při smažení nekroutila
candáta osolíme, opepříme a obalíme v hrubé mouce - kůrčička na candátovi bude hrubší a křupavější
rozpálíme máslo na pánvičce, pokud máte indukční vařič tak na 180 °C
candáta opečeme nejprve kůží dolů a pak krátce dopečeme na druhé straně
Smažení candáta
Tím, že jsme použili jen sůl a pepř dobře vynikne původní chuť candáta. Smaženého candáta podáváme třeba s bramborovou kaší.
Kliknutím na Přijmout cookies dáváte souhlas s uložením vybraných cookies (nutné, preferenční, výkonnostní, marketingové). Cookies mají za cíl zlepšit fungování našeho webu, měřit jeho výkonnost a využívat naši reklamu cíleně. To jaké cookies budou uloženy, můžete svobodně rozhodnout pod tlačítkem Upravit nastavení. Prohlášení o cookies.
Využíváme soubory cookies a další technologie pro lepší uživatelský zážitek na webu. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.
Tyto cookies jsou nezbytné pro zajištění základní funkčnosti webových stránek.
Preferenční cookies slouží pro zapamatování nastavení vašich preferencí pro příští návštěvu.
Výkonnostní cookies monitorují výkon celého webu.
Marketingové a reklamní cookies se využívají k měření a analýze webu.
Přidat komentář
Přehled komentářů