Candát smažený na másle

V poslední době se v supermarketech často objevujevují v nabídce filety z candáta. Tuto kvalitní, dravou sladkovodní rybu stojí za to ochutnat. Vyzkoušejte náš recept na candáta.
 

Filety z candáta

Filátka z candáta s naříznutou kůží

Příprava candáta na másle je podle tohoto receptu je velmi jednoduchá

  • filety z candáta opláchneme vodou a osušíme
  • kůži candáta nařízneme aby se nám fileta při smažení nekroutila
  • candáta osolíme, opepříme a obalíme v hrubé mouce - kůrčička na candátovi bude hrubší a křupavější
  • rozpálíme máslo na pánvičce, pokud máte indukční vařič tak na 180 °C
  • candáta opečeme nejprve kůží dolů a pak krátce dopečeme na druhé straně
     

Candát smažený na másle

Smažení candáta

Tím, že jsme použili jen sůl a pepř dobře vynikne původní chuť candáta.
Smaženého candáta podáváme třeba s bramborovou kaší.

Fotky z přípravy candáta na másle

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.