OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

 

Bramborák

1 kg brambor, nejlépe "A" salátové oškrábeme a nastrouháme na hrubých slzách. Pár brambor můžeme nastrouhat na jemných slzách.

Do nastrouhaných brambor přidáme:

1 vejce

1/2 hrsti majoránky - rozemnout

1 velkou lžíci kmínu

1 lžičku mletého pepře (pro děti bez pepře)

1 lžičku kurkumy - podpoří lákavou žlutočervenou barvu bramboráků, navíc je velmi zdravá

5 velkých stroužků česneku, nejlépe českého - protlačit přes lis

1 rovnou lžíci soli - každý podle chuti

Hrubou mouku přidáváme při míchání tak, aby vzniklo husté těsto, které neteče. Hrubá mouka zajistí křuplavost usmažených bramboráků.

Bramboráky smažíme

na rozpáleném sádle při teplotě do 160 °C - raději pozvolna delší dobu tak, aby byly bramboráky jen načervenalé. Po usmažení položíme na papírovou utěrku a ihned osušíme, aby nebyly příliš masné.

Bramborák

Bramborák

... osobně si bramborák trochu více přisolím a zapíjím ho studeným mlékem. Moje maminka si jej naopak ráda pocukruje...

Skvělé bramboráky si můžeme připravit i venku na grilovacím kameni. Smažíme výhradně na sádle na dobře vyhřátém kameni.

 

 

Sdílejte domácí recepty s přáteli.

Přidat komentář

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.