Amur v pikantním pivním těstíčku

Amur je bílá kaprovitá ryba jemnější chuti než kapr, tak že je dobré ji více přikořenit a jako většinu sladkovodních ryb i dobře posolit.

Amura zbavíme šupin, vyvrhneme a nakrájíme na 3 cm silné podkovy. Připravíme si pivní těstíčko na naložení.

Pivní těstíčko

1 ks vejce
1 dl světlého piva
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky nebo chili
1 lžička rozmarýnu - sušený, drcený
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
1 lžička olivového oleje
1 lžíce solamylu na maso
3 lžíce hladké mouky

Všechny ingredience pivního těstíčka dobře rozmícháme metličkou tak, aby se vytvořila hustší směs. Případně přidáme mouku.

Podkovy z amura dobře osušíme, trochu osolíme, poprášíme hladkou moukou a naložíme do těstíčka. Můžeme nechat uležet, ale není to nutné.

Konvektomat nastavíme:
1. krok - 13 minut s předehřevem na 210°C a 0% vlhkosti + ventilátor na odvětrávání přebytečné páry
2. krok - na jehlu 75°C na 180°C a 0% vlhkosti + ventilátor

Amur v pivním těstíčku v konvektomatu

Podkovy z amura v pikantním těstíčku, grilované v konvektomatu

Před spuštěním konvektomatu vložíme grilovací rošt pomaštěný sádlem aby se předehřál s konvektomatem.
Po rozehřátí rozložíme podkovy z amura na rošt a shora ještě trochu polijeme zbytkem pivního těstíčka.
Zapíchneme jehlu na měření teploty tak, aby byla co největší část konce v mase.

Současně s podkovami z amura můžeme na sítě připravovat třeba krokety jako přílohu. Vložíme je k amurovi v osmé minutě běhu programu a měly by být hotové zároveň s rybou.

Amur v pivním těstíčku s kroketami

Amur v pivním těstíčku s kroketami

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky s AI, doménawebhosting