Dušené zelí - z kysaného zelí

 
Recept na kysané zelí je podobný jako recept na dušené zelí z čerstvého zelí.

Recept na kysané zelí:

  • kysané zelí, nejlépe domácí
  • cibule
  • sádlo - více než obvykle na smažení cibulky
  • slanina nebo špek
  • hladká mouka
  • brambor
  • sůl, pepř
  • cukr

Kysané zelí propláchneme vodou a dáme dusit v malém množství vody. Pokud bylo kysané zelí hodně kyselé, vodu ze zelí následně ještě slijeme a dáme zelí znovu vařit do čerstvé vody.

Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na dobrém, nejlépe domácím sádle do sklovata. Pokud máte doma voňavý domácí špek nebo slaninu, doporučuji nakrájet na drobné kostičky a posmažit s cibulkou. Na konci tohoto kroku přidáte k cibulce lžíci hladké mouky a ještě trochu posmažíte.

Oškrábeme větší bramboru a nastrouháme ji na drobných slzách. 

Sledujeme vaření zelí aby se nerozvařilo. Pokud je zelí na skus měkké, voda částečně vyvařená, přidáme do zelí sůl, pepř, 2 lžičky cukru a vmícháme cibulku a nastrouhanou bramboru na zahuštění.

Zelí dále vaříme a mícháme aby se nepřichytilo ke dnu. Pokud se nám zdá zelí řídké, můžeme lehce zaprášit moukou nebo přidat další nastrouhanou bramboru.

Při dovařování zelí dolaďujeme chuť  zelí cukrem a solí. Můžete zkusit přidat polévkové koření Maggi nebo lžičku práškového hovězího vývaru Maggi.

Správně uvařené zelí nesmí být ani husté ani řídké, zkrátka něco mezi.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.