Vepřová panenka sous vide

- panenku vkuse (nejlépe z vepře) dobře osušíme
- posypeme kořením Kotanyi Steak nebo jen opepříme a osolíme
- do sáčku přidáme malou snítku rozmarýnu nebo lehce posypeme sušeným rozmarýnem
- zavakuujeme a necháme 2 hod. odležet v chladničce
- vaříme v konvektomatu na 58°C a 100% vlhkosti 10 hod., nebo ve vodní lázni
- po uvaření sáčky s panenkami prudce zchladíme a můžeme v chladničce s teplotou do 1°C skladovat do 14 dnů

Před podáváním panenky osušíme, posypeme kořením Kotanyi Steak a potřeme olivovým olejem, krátce opečeme na 230°C na jehlu na 50°C.

Šťávu ze sáčku použijeme na přípravu skvělé šťávy k masu.

Před podáváním vepřové panenky nakrajeme na silnější kolečka nebo větší kousky. Maso je krásně šťavnaté, na řezu krvavé.

 

 

Napište svoji zkušenost při vaření tohoto pokrmu.

Přidat komentář

Přehled komentářů

inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.